Juli 2022

Geliefde fraters en sorores, geliefde lezers van mijn blog,

Ik groet u op alle punten van de driehoek!

De meeste leden van AMORC kennen de ervaring dat, als monografieën na een paar jaar weer teruggelezen worden, er dan van alles in blijkt te staan wat bij de eerste bestudering helemaal niet was opgevallen. In deze hete zomer wil ik alle leden daarom graag uitnodigen om weer eens een serie oude lessen terug te lezen.

Hierbij raad ik iedereen die al wat verder gevorderd is op het Pad met name aan om de brochure aan het begin van de Eerste Tempelgraad weer eens door te lezen. Deze gaat over het inrichten van een thuissanctum. Ik wil met name uw aandacht vestigen op de Introductie hiervan. Het is allemaal niet geheim en ook niet geheimzinnig. Er staat een groot aantal basisbeginselen in beschreven die niet uit het oog mogen worden verloren, maar waar gemakkelijk overheen kan worden gelezen. Ik wil graag enkele voorbeelden geven die ik op dit moment heel relevant vind.

– Traditionele organisaties moeten zich aan veranderende omstandigheden aanpassen, anders zullen zij verstikken.

– De monografieën zijn niet bedoeld om de menselijke geest te vullen, maar om meesterschap over het intellect te bereiken.

– Een Rozekruiser is een wandelend vraagteken.

– Het doel van onze studie is zelfrealisatie.

– Dagelijks enkele minuten in het sanctum doorbrengen doet meer voor het leven dan langdurig lezen of eindeloos redeneren.

Deze waren mijzelf bij herlezing opgevallen. Ik laat het aan u allen over om de waarheden uit onze lessen te halen die op dit moment belangrijk voor u zijn.

Met de beste wensen voor Diepe Vrede,
Oprecht en Broederlijk,

Michiel Schillhorn van Veen, FRC
Grootmeester